El GRAMEIP té dos objectius principals:
- Estudiar, investigar i millorar l’efectivitat de les Teràpies Basades en la Mentalització en el nostre entorn, al mateix temps que col·laborem amb universitats estrangeres per compartir i comparar els resultats.
- Generar coneixement i demostrar l’eficàcia i l’efectivitat de les intervencions psicològiques que es porten a terme a la xarxa pública, dilucidar quines tècniques i intervencions funcionen millor i per què.
PROFESSIONALS
JOSEP MERCADAL
Investigador Principal
Doctor “Excel·lent Com Laude” amb Menció Internacional per l’URL. Màster en Psicoteràpia Psicoanalítica, Màster en Psicologia General Sanitària, Màster en Psicopatologia Clínica, Màster en Teràpia de Parella i família (URL).
Terapeuta de l’equip d’adults i infantil del Centre Mèdic Psicològic de la Fundació Vidal i Barraquer. Terapeuta del Servei d’Assessorament Psicològic de la Universitat Pompeu Fabra i de la Universitat Politècnica de Catalunya.
Director del Departament de Recerca i cap de Metodologia del Institut Universitari de Salut Mental Vidal i Barraquer.
Professor del Màster Universitària en Psicologia General Sanitària a la URL.
Review Editor de l’Editorial Board of Psychology for Clinical Settings de la Revista Frontiers in Psychology, amb un Impact Factor de 3.201. Membre del Consell Assessor i Revisor Metodològic de la revista “Revista de Psicopatología y Salud Mental del niño y del adolescente” i Membre del Consell Editorial (Editorial Board) de la revista “CPQ Neurology and Psychology”.
Membre de ARSISAM (Associació per a l’Avaluació Sistemàtica de Resultats en Salut Mental) amb càrrec de Key Implementer entre ARSISAM i el CORC (Child Outcomes Resoults Consortium) de la Anna Freud Centre de Londres.
INÉS ARAMBURU
Investigadora
És doctora per la Universitat Ramon Llull (Excel·lent Com Laude, 2014). Màster en Psicologia Clínica i de la Salut (FPCEE Blanquerna), Màster en Psicopatologia Clínica i Màster en Psicoteràpia Psicoanalítica (IUSM-FVB).
Acreditada com a psicòloga general sanitària forma part de l’equip d’infants i adolescents del Centre Mèdic i Psicològic de la Fundació Vidal i Barraquer.
És professora del Màster Universitari en Psicologia General Sanitària (FPCEE), del Màster en Artteràpia (Centre d’estudis Metàfora) i del Màster en Teràpia Familiar (FPCEE, IUSM-VB, Hospital de Sant Pau). Actualment, és vocal de la junta directiva de la Asociación Española para la Investigación y el Desarrollo de Terapia Familiar (AEI+DTF)
Durant anys ha coordinat la línia d’investigació sobre la família adoptiva i ha participat en estudis de parentalitat a l’Institut Universitari en Salut Mental Vidal i Barraquer.
VALENTINA BRUNO
VALENTINA BRUNO
Investigadora
Doctoranda en psicologia (Universitat Ramon Llull). Màster en Psicoteràpia psicoanalítica per la Universitat Ramon Llull – Fundació Vidal i Barraquer (2017). Llicenciada en medicina i cirurgia per la Università di Brescia (2008). Especialitat en psiquiatria per Benito Menni CASM (2017).
Psiquiatre infantil a l’Equip Clínic d’Intervenció a Domicili (ECID) de Badalona de la Fundació Vidal i Barraquer des de 2017.
MARK DANGERFIELD
Investigador
Doctor en Psicologia per la Universitat Ramon Llull (Excel·lent Com Laude). Postgrau en Psicologia Clínica per la Universitat de Barcelona i Màster en Psicoteràpia Psicoanalítica per la Universitat de Girona. Títol de Psicòleg Especialista en Psicologia Clínica pel Ministerio de Ciencia e Innovación i títol de Psicòleg Especialista en Psicoteràpia per la European Federation of Psychologists Associations i el Colegio Oficial de Psicólogos de España (EFPA/COP).
Ha treballat des de fa més de vint-i-cinc anys en diferents Hospitals i Serveis de la Xarxa Pública de Salut Mental de Catalunya, sent des de fa dos anys Coordinador del Projecte ECID (Equip Clínic d’Intervenció a Domicili) de la Fundació Vidal i Barraquer, un projecte assistencial pioner a l’Estat Espanyol per treballar amb adolescents d’alt risc i les seves famílies des d’un model basat en la mentalització (AMBIT).
Professor de l’Institut Universitari de Salut Mental Vidal i Barraquer (Universitat Ramon Llull) i Professor del projecte AMBIT a l’Anna Freud Centre de Londres.
S’ha format en el model d’intervenció terapèutica basada en la mentalització (MBT) a l’Anna Freud Centre de Londres, havent fet les formacions MBT, MBT-A i MBT-A Supervisor. Ha estat acreditat com a supervisor MBT-A pel mateix Anna Freud Centre de Londres.
MARTA GOLANÓ
Investigadora
Doctora en Psicologia (URL). Llicenciada en Psicologia i especialista en Psicologia Clínica (UB). Màster en Psicopatologia Clínica (URL). Formadora de Reflective Functioning en Parent Development Interview (PDI) per la Dra. A.Slade des del PDI-Training Institut de Nova York. Acreditada en Clinical Uses of the PDI, en Mentalization Based Treatment (MBT) i MBT for Parents per l’Anna Freud Centre de Londres. Formada i supervisora en MBT for Children pel Yale Child Study Center.
Directora clínica d’un equipament públic (CDIAP) dedicat a l’atenció a la primera infància, la parentalitat i la família. Professora del Màster de Teràpia Familiar organitzat per IUSMVB-URL, Blanquerna i IU Sant Pau. Professora del Màster de Psicoteràpia Psicoanalítica de l’Institut Universitari de Salut Mental Vidal i Barraquer-Universitat Ramon Llull.
Investigadora i psicòloga clínica eminentment interessada en la mentalització en general i, específicament, en la mentalització parental durant la infància. Vinculada a diferents equipaments públics de salut mental i desenvolupament de l’infant i la família, considera primordial la transferència del coneixement provinent de la recerca a la pràctica clínica en equipaments públics.
NORKA MALBERG
Psicòloga Clínica, Psicoterapeuta. Psicoanalista Infantojuvenil i d’Adults (Anna Freud Centre de Londres i Institut and Societat Psicoanalítica Western New England, New Haven, CT).
Membre, Societat Freudiana Contemporània, Institut and Societat Psicoanalítica Western New England, New Haven, CT i de l’Institut Internacional de Psicoteràpia, Washington. Membre, Societat Nord-americana de Psicoanàlisi i Associació Psicoanalítica Internacional.
Professora Associada Clínica/Supervisora, Yale Child Study Center, Escola de Medicina, New Haven, CT. Professora Associada Clínica, Rutgers University, Departament de Psicologia.
Tutora Clínica/Supervisora, Anna, Freud Centre de Londres. Tutora Clínica, Institut de Psicoanàlisi de Massachussetts.
Coeditora: Lines of Development Book Sèries (Sèrie de Llibres) (Routledge). Coeditora: Manual Diagnostico Psicodinàmic 2: Seccions Infantil i Juvenil.
Coautora: Teràpia Basada en la Mentalització amb Nens (APA Books). Coautora: L’Emoció en la Psicoteràpia (APA Books).
Junta Editora: Estudi psicoanalític del nen i Revista de psicoteràpia infantil, infantil i adolescent.
JOSÉ MIGUEL RIBÉ
Investigador
Especialista en Psiquiatria, Psicoterapeuta, Grup-analista. Doctor en Psicologia per la Universitat Ramon Llull. Actualment, és professor al Màster de Psicoteràpia Analítica Grupal per la Universitat de Deusto. Treballa al Centre de Salut Mental d’Adults Sant Andreu de la Fundació Vidal i Barraquer, on exerceix la seva activitat assistencial com a psiquiatre clínic i en la realització de grups psicoterapèutics. És membre titular de l’Associació de Psicoteràpia Analítica Grupal i de la Secció de Grups de l’Associació Espanyola de Neuropsiquiatria.
PREMIS
PREMI A LA COOPERACIÓ PÚBLICOPRIVADA AL PROJECTE ECID
Atorgat per l’Obervatori de la Cooperació Públicoprivada en les Polítiques Sanitàries i Socials del Programa Partners d’ESADE, en col·laboració amb la Unió Catalana d’Hospitals, en la seva VI Edició.
PREMI A LA MILLORA DE LA QUALITAT ASSISTENCIAL EN SALUT MENTAL 2023
Atorgat per la Fundació Avedis Donabedian, pel Projecte ECID.